گروه وکلای کارنگروه وکلای کارنگروه وکلای کارن

اعاده حیثیت در خیانت در امانت و موارد حقوقی مهم آن

اعاده حیثیت در خیانت در امانت و موارد حقوقی مهم آن

برای اینکه بتوان فردی را متهم خطاب کرد، باید اتهامات وارد شده به او اثبات گردد. در واقع تنها با اثبات جرم می‌توان متهم را مجرم دانست و از قانون برای مجازات و جریمه او درخواست کرد. حال اگر اتهام وارد شده به فرد ثابت نشود و مدارک ارائه شده مبنی بر مجرم بودن او نباشد، فرد بی‌گناه در نظر گرفته می‌شود. در این شرایط فرد می‌تواند نسبت به شخصی که به او تهمت‌زده است، اعاده حیثیت و شکایت نماید. اعاده حیثیت در مورد جرم خیانت‌درامانت نیز صدق می‌کند. اگر شخصی از فرد دیگری در راستای خیانت در امانت شکایت کند، اما نتواند آن را با ادله خود ثابت کند، فرد قادر است اقدام به اعاده حیثیت در خیانت در امانت کند. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع پرداخته و با این قبیل از شکایات و نکات حقوقی مهم آن آشنا خواهیم شد.

منظور از اعاده حیثیت چیست؟

پیش از پرداختن به موضوع اعاده حیثیت در خیانت در امانت، بهتر است در ابتدا با مفهوم اعاده حیثیت بیشتر آشنا شویم. اعاده حیثیت یا ادعای شرف، به معنای بازگرداندن وضع افراد به علت تنزل حیثیت و موقعیت اجتماعی ناشی از شکایت ناروا و نا به حق است. در واقع این اصطلاح به این اشاره دارد که فردی به دلیل شکایت نابجای فرد یا افراد دیگر، مورد هتک حیثیت قرار گرفته و قربانی اشتباهات قضایی شده است. در این شرایط افراد می‌توانند اعاده حیثیت کرده تا از این طریق به جبران تمام ضرر و زیان‌های مادی و معنوی ناشی از هتک حیثیت برسند. حال ازآنجایی‌که قانون برای حیثیت افراد ارزش زیادی قائل است، برای افرادی که باعث خدشه‌دار شدن آبرو و حیثیت افراد می‌شوند مجازات‌هایی در نظر گرفته است. در زیر به مجازات این جرم طبق ماده‌قانونی اشاره می‌کنیم.
مطابق با ماده 698 قانون مجازات اسلامی: ” هر کس به قصد اِضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به و‌سیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هرگونه او‌راق چاپی یا خطی با امضاء یا بدو‌ن امضاء اکاذیبی را اظهار نماید. یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت رأساً یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد اعم از اینکه از طریق مزبور به‌ نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر و‌ارد شود یا نه علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از یک ماه تا یک سال و یا شلاق تا (74) ضَربه محکوم شود.”

 

منظور از اعاده حیثیت چیست؟

جرم خیانت در امانت چیست؟

طبق ماده 674 قانون مجازات اسلامی، تعریف جرم خیانت در امانت عبارت است از: “استعمال، تصاحب، تلف یا مفقود نمودن اموال منقول و غیر منقول، سند یا هر شی دیگری که قرار بوده مسترد شود یا به مصرف معینی برسد، توسط شخصی که این اشیا و اموال، نزد او، امانت، رهن یا اجاره، سپرده شده است.” اگر بخواهیم به زبان ساده‌تر خیانت در امانت را شرح دهیم باید بگوییم که زمانی که یک شی یا هر چیز دیگری به امانت به کسی سپرده می‌شود، فرد موظف است از آن به خوبی نگهداری نماید. حال اگر فرد در حفظ و نگهداری مال یا هر چیز ارزشمندی کوتاهی کرده و یا آن را بدون اجازه استفاده نماید و به کس دیگری ببخشد، مرتکب جرم خیانت در امانت شده است. خیانت در امانت برای هر چیزی وجود دارد. خیانت در امانت چک، خیانت در امانت کارت عابر بانک، خیانت در امانت خودرو، خیانت در امانت وکالت تام و غیره از جمله انواع جرم خیانت در امانت بوده که امروزه زیاد شاهد آنها هستیم. مجازات خیانت در امانت بر اساس نوع جرم مشخص می‌گردد.

اعاده حیثیت در جرم خیانت در امانت به چه صورت است؟

حال حق اعاده حیثیت برای این فرد زمانی امکان‌پذیر است که مدت معینی از مجازات او گذشته باشد و در این مدت مرتکب جرم دیگری نشده باشد. درصورتی‌که مشتکی‌عنه سابق نسبت به اعاده حیثیت در خیانت در امانت اقدام کند، پرونده کیفری او تحت همین عنوان طرح و مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این شرایط فرد می‌تواند برای رسیدگی سریع‌تر به پرونده خود، از یک وکیل خیانت در امانت بهره ببرد تا خیلی زودتر به نتایج موردنظر برسد. لازم به اشاره است که جرم خیانت در امانت، مشمول جرایم قانونی و تکمیلی قانونی است؛ بنابراین درصورتی‌که حق اعاده حیثیت دریافت شود، تمام مجازات‌های که برای آینده شخص مجرم در نظر گرفته شده بوده است، زایل می‌شود.

مجازات اعاده حیثیت یا عدم اثبات خیانت در امانت

درصورتی‌که اعاده حیثیت از اتهام جرم خیانت در امانت توسط شخص مشتکی‌عنه سابق صورت‌گرفته و به اثبات برسد، مجازات اعاده حیثیت در خیانت در امانت برای شاکی قبلی و متهم فعلی لحاظ می‌شود. مجازات عدم اثبات خیانت در امانت وفق قانون جدید کاهش مجازات‌ها، به جزای نقدی درجه شش تبدیل شده است. در واقع طبق قانون جدید، برای این جرم دیگر حبس و شلاق در نظر گرفته نشده و نمی‌توان شخص متهم را به زندان یا شلاق یا هر دوی این موارد محکوم کرد. طبق قانون مذکور می‌توان شخص متهم را تنها ملزم و محکوم به پرداخت نقدی درجه شش کرد. جزای نقدی درجه شش در حال حاضر برابر با 20 میلیون ریال الی 80 میلیون ریال وجه نقد است. مقدار این جزای نقدی بر اساس نوع جرم خیانت در امانت متفاوت است.

 

مجازات اعاده حیثیت یا عدم اثبات خیانت در امانت

کمک‌گرفتن از وکیل اعاده حیثیت در خیانت در امانت

وکیل خیانت در امانت به شخصی گفته می‌شود که در جریان پرونده‌های مربوط به امانت‌داری به تخصص و تجربه بالایی رسیده است و می‌توان بهتر از هر وکیل دیگری به افراد درگیر این پرونده کمک نماید. دررابطه‌با جرم اعاده حیثیت در خیانت در امانت هم همین‌طور است. اگر شخصی با اتهام جرم خیانت در امانت روبرو شود و بخواهد دراین‌رابطه اعاده حیثیت نماید، می‌تواند از یک وکیل خیانت در امانت یا وکیل اعاده حیثیت کمک بگیرد. این وکیل به فرد مشتکی‌عنه سابق کمک می‌کند تا خیلی سریع به حق‌وحقوق خود برسد و روند رسیدگی به پرونده او سریع‌تر طی شود.

فعالیت‌ها و کمک‌های وکیل اعاده حیثیت در خیانت در امانت

اگر از یک وکیل اعاده حیثیت کمک بگیرید، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که تا حد ممکن به نتیجه مطلوب خود خواهید رسید. حال وکیل اعاده حیثیت در خیانت در امانت چه کمکی می‌تواند به شما کند؟ در اینجا به چند مورد از مهم‌ترین فعالیت‌های وکیل اعاده حیثیت در این جرم می‌پردازیم.

1. مشاوره حقوقی

مشاوره حقوقی در هر مورد حقوقی، بسیار مهم و تأثیرگذار است؛ بنابراین بهتر است پیش از انجام هر عملی، از یک مشاور حقوقی کمک گرفته و دررابطه‌با موضوع موردنظر خود با او صحبت نمایید. پرونده‌های حقوقی همچون پرونده‌های اعاده حیثیت در خیانت در امانت، از پیچیدگی‌های خاصی برخوردار هستند که توسط افراد عادی قابل‌درک و کشف نمی‌باشند. ازاین‌رو با مشاوره با یک وکیل اعاده حیثیت می‌توان اطلاعات کافی نسبت به موضوع پیدا کرده و بهترین تصمیم را راجع به آن گرفت. مشاوره حقوقی اعاده حیثیت باعث می‌شود تا افراد با آگاهی و هوشیاری بیشتری قدم برداشته و دچار اشتباه نشوند.

2. تنظیم شکواییه اعاده حیثیت توسط وکیل

یکی دیگر از فعالیت‌های وکیل اعاده حیثیت این است که به طور اصولی اقدام به تنظیم شکواییه بر علیه فرد می‌نماید. زمانی که آبرو و حیثیت شما توسط شخصی مورد خدشه قرار بگیرد و با اتهام خیانت در امانت روبرو باشید، می‌توانید با کمک وکیل اعاده حیثیت از شخص شکایت کنید. وکیل اعاده حیثیت خیانت در امانت، طبق مستندات و مدارک محکمه‌پسند، اقدام به تنظیم شکواییه کرده و شخص را مورد پیگیری قانونی قرار می‌دهد.

3. جبران خسارت معنوی و مادی توسط وکیل

از دیگر مزایای وکیل اعاده حیثیت خیانت در امانت این است که این وکیل درصدد جبران تمام خسارات مادی و معنوی وارد شده بر فرد برمی‌آید. زمانی که شخصی مورد افترا و اتهام قرار می‌گیرد، آبرو و حیثیت او خدشه‌دار شده و خسارات مادی و معنوی زیادی بر او وارد می‌شود. در این شرایط پیگیری خسارات مادی و معنوی توسط شخص وکیل اعاده حیثیت وجود دارد. براین‌اساس وکیل اعاده حیثیت از مرجع قضایی تقاضا می‌کند تا خسارات وارد شده بر شما جبران شود و افرادی که باعث این آسیب‌ها شده‌اند، مورد محاکمه و مجازات قرار بگیرند.

 

فعالیت‌ها و کمک‌های وکیل اعاده حیثیت در خیانت در امانت

جمع‌بندی

برای اینکه اتهام وارد شده به شخص اثبات شود، باید مدارک و مستندات لازم وجود داشته باشد. در غیر این صورت اگر مدارکی دال بر متهم بودن فرد وجود نداشته و فرد با اتهام روبرو شود، می‌تواند اعاده حیثیت کرده و برای جبران خسارات مادی و معنوی از شخص شاکی سابق شکایت نماید. اعاده حیثیت در خیانت در امانت نیز وجود دارد. اگر فردی با اتهام جرم خیانت در امانت روبرو شده و شخص نتواند آن را اثبات نماید، می‌تواند اعاده حیثیت کند. برای شکایت از شخص و پیگیری‌های قانونی، بهتر است از یک وکیل اعاده حیثیت خیانت در امانت کمک گرفته و رسیدگی به پرونده را به او سپرد.

پیام بگذارید