گروه وکلای کارنگروه وکلای کارنگروه وکلای کارن

هزینه طلاق غیابی چقدر است؟

هزینه طلاق غیابی چقدر است؟

طلاق غیابی یکی از انواع طلاق است که همان‌طور که از نام آن مشخص است، در غیاب زن یا مرد در جلسه دادگاه صورت می‌گیرد. این طلاق می‌تواند از طرف زن یا مرد باشد. حال برای اینکه طلاق غیابی ثبت گردد، باید هزینه ثبت دادخواست و دادرسی آن پرداخت شود. اما میزان هزینه طلاق غیابی چقدر است و چگونه باید آن را پرداخت کرد؟ در ادامه مطلب به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

طلاق غیابی چیست؟

پیش از آنکه به سراغ بررسی هزینه طلاق غیابی برویم، بهتر است با این نوع از طلاق بیشتر آشنا شویم. زمانی که زن و مرد هر دو در جلسه دادگاه حاضر شده و با توافق یکدیگر از هم جدا می‌شوند، طلاق از نوع توافقی می‌باشد. حال اگر یکی از زوجین در جلسه دادگاه غایب باشد، طلاق به طور غیابی صورت می‌گیرد. در واقع در این طلاق، یک حکم غیابی از طرف آقا یا خانم تنظیم شده و دادخواست آن ارائه می‌شود. درصورتی‌که دادخواست به طرف مقابل نرسیده و شخص محکوم شده باشد، حکم غیابی طلاق صادر می‌گردد. حکم صادر شده تا مدت 20 روز قابلیت بررسی و رسیدگی مجدد دارد.

طلاق غیابی از طرف زن به چه صورت است؟

طلاق از سمت مرد یا زن با هم تفاوت دارد. در واقع ازآنجایی‌که قانون حق طلاق را به مرد داده است، سختی بیشتری در پیش روی خانم‌ها است. برای طلاق غیابی از طرف زن نیز شرایطی وجود دارد که زن می‌تواند تحت این شرایط اقدام به طلاق از همسر خود کند. اگر هم زوجه از طرف مرد دارای وکالت باشد، می‌تواند در غیاب او اقدام به طلاق کند. حال اگر ابلاغیه طلاق توسط مرد تحویل گرفته نشده و در جلسه دادگاه حاضر نشود، حکم طلاق غیابی صادر می‌گردد. دررابطه‌با طلاق غیابی از طرف زن در ماده 1029 قانون مدنی این‌طور آمده است: ” هرگاه شخصی چهار سال تمام غایب مفقودالاثر باشد، زن می‌تواند تقاضای طلاق کند. در این صورت با رعایت ماده 1023 حاکم او‌ را طلاق می‌دهد.”

طلاق غیابی از طرف مرد

طلاق غیابی و هر نوع طلاق دیگری، از طرف مرد راحت‌تر است. طبق ماده 1133 قانون مدنی: مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون، با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.” در واقع طبق این ماده، مرد قادر است در هر شرایطی اقدام به طلاق همسر خود کرده و دادگاه رای را به نفع او صادر خواهد کرد. حال اگر ابلاغیه به زن نرسیده و یا لایحه‌ای از سمت او ارسال نشود، طلاق از طرف مرد به صورت غیابی صورت می‌گیرد. در صورتی که طلاق غیابی از طرف مرد باشد، مرد باید تحت هر شرایطی مهریه، نفقه و تمام حق و حقوق زن را به طور کامل پرداخت نماید تا حکم طلاق صادر شود.

طلاق غیابی چیست؟

هزینه طلاق غیابی در مراحل مختلف

بیشتر زوجینی که برای طلاق اقدام می‌کنند، از یک وکیل طلاق کمک می‌گیرند. برای همین هزینه طلاق غیابی، با هزینه اخذ وکیل طلاق شروع می‌شود. پس از آن باید دادخواست طلاق را تنظیم کرده و به دادگاه ارائه کرد. سپس با طی‌شدن مراحل اداری و جلسات دادگاه، جلسات مشاوره‌ای برای زوجین در نظر گرفته شده و باتوجه‌به نتایج آن، دادرسی به پایان رسیده و رأی دادگاه اعلام می‌گردد. در نهایت طلاق باید در یکی از دفاتر طلاق ثبت گردد. حال باتوجه‌به این مراحل، می‌توان هزینه طلاق غیابی را این‌طور بیان کرد:

  • هزینه اخذ وکیل طلاق یا حق‌الوکاله او
  • هزینه دادرسی دادگاه
  • هزینه داوری (احتمالی)
  • هزینه جلسات مشاوره دادگاه
  • هزینه ثبت طلاق در دفاتر ازدواج و طلاق

تمام این هزینه‌ها متغیر بوده و بستگی به شهر محل سکونت نیز دارد. برای مثال هزینه وکیل طلاق، بر اساس تجربه و سابقه وکیل مشخص می‌شود و می‌تواند از مبالغ پایین تا مبالغ بسیار بالا باشد. حال زوجین می‌توانند بر اساس شرایط و بودجه خود، یک وکیل طلاق غیابی را در نظر بگیرند.

جزئیات هزینه طلاق غیابی در سال 1403

همان‌طور که اشاره کردیم، هزینه طلاق غیابی بر اساس شهر و شرایط دیگر متفاوت است. حال در اینجا یک حدود هزینه برای هر یک از مراحل طلاق ارائه کرده تا بتوانید به هزینه حدودی طلاق غیابی در سال 1403 پی ببرید.

  • اولین هزینه برای طلاق غیابی یا هر نوع طلاق دیگری، هزینه لازم برای اخذ وکیل است. حق‌الوکاله وکیل طلاق، توافقی بوده و معمولاً با توافق طرفین مبلغی برای آن مشخص می‌گردد. بااین‌حال یک نرخ مصوب برای آن تعیین شده است. دررابطه‌با هزینه وکیل طلاق غیابی باید اشاره کرد که این مبلغ زیر 5 میلیون تومان در نظر گرفته شده است که بسته به شرایط وکیل می‌تواند با کمی افزایش هم همراه باشد.
  • دومین هزینه برای طلاق غیابی، هزینه دادرسی است که شامل هزینه ارسال دادخواست طلاق و هزینه رسیدگی می‌شود. در حال حاضر هزینه دادرسی طلاق در سال 1403، برابر با 200 هزار تومان است.
  • پس از پرداخت هزینه دادرسی، باید به سراغ هزینه داوری رفت که تنها در صورتی نیاز است که داور توسط دادگاه تعیین شده باشد. داور می‌تواند توسط زن یا مرد انتخاب شده و از بستگان آنها باشد. اما اگر این افراد داوری را معرفی نکرده یا داور معرفی شده از سوی دادگاه تأیید نشود، دادگاه شخصی را به‌عنوان داور در نظر می‌گیرد که باید در این شرایط هزینه داوری نیز پرداخت شود. هزینه داوری در سال 1403 در حدود 100 هزار تومان عنوان شده است.
  • جلسات مشاوره طلاق، از جلسات اجباری برای هر نوع طلاقی هستند. این جلسات برای این هستند که در صورت امکان، زوجین به صلح رسیده و از طلاق منصرف شوند. جلسات مشاوره طلاق برای هر دو طرف در نظر گرفته شده و در حدود 5 جلسه می‌باشد. هزینه هر یک از این جلسات در سال 1403، کمتر از 60 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
  • آخرین هزینه برای طلاق، هزینه ثبت طلاق غیابی در دفاتر ازدواج و طلاق است. در این مرحله طلاق در شناسنامه ثبت شده و زن و مرد به طور رسمی از هم جدا می‌شوند. حال هزینه ثبت طلاق در شهرهای مختلف کمی اختلاف دارد. بااین‌حال نرخی که برای آن در سال 1403 در نظر گرفته شده است، حدود 400 هزار تومان می‌باشد.

باتوجه‌به این هزینه‌ها، می‌توانید به هزینه حدودی طلاق غیابی پی ببرید. توجه داشته باشید هزینه طلاق سالانه با کمی افزایش روبرو است. ازاین‌رو برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید یک مشاوره حقوقی با وکیل طلاق داشته باشید.

جزئیات هزینه طلاق غیابی در سال 1403

هزینه طلاق غیابی از طرف زن چقدر است؟

در طلاق غیابی کلیه هزینه‌ها بر عهده شخصی است که خواهان طلاق است. برای مثال در طلاق غیابی از طرف زن، هزینه‌ها بر عهده زن بوده و باید توسط او پرداخت گردد. حال علاوه بر مواردی که در بخش قبلی به آنها اشاره داشتیم، طلاق غیابی از طرف زن شامل هزینه‌های دیگری نیز می‌شود. برای مثال زن باید معاینه پزشکی و تست بارداری انجام دهد که این کار مستلزم پرداخت هزینه است. این هزینه نیز بر عهده زن بوده و باید به سایر هزینه‌های طلاق غیابی از طرف زن اضافه گردد. در صورتی هم که زوجه ادعای دوشیزگی داشته باشد، برای اثبات آن باید آزمایشات پزشکی قانون انجام شود که این کار نیز مستلزم پرداخت هزینه خاص خود است.

طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول می‌کشد؟

درصورتی‌که طلاق غیابی از طرف زن باشد و مرد در دادگاه حاضر نشود، حکم طلاق بر علیه شوهر صادر می‌گردد. این حکم تا مدت 20 روز از طرف مرد قابل واخواهی و تجدید نظر است. در این زمان جهت استعلام طلاق غیابی میتوان از طریق سامانه استعلام طلاق با استفاده از کد ملی اقدام کرد. بنابراین اگر ظرف مدت 20 روز از مرد خبری نشده و شرایط اجرای حکم طلاق مهیا باشد، طلاق غیابی از طرف زن صورت می‌گیرد.

نحوه استعلام طلاق غیابی

برای استعلام طلاق غیابی، باید از سامانه استعلام طلاق اقدام کرده و از طریق واردکردن کد ملی به آن پی برد. این سامانه از زیر مجموعه‌های سایت عدل ایران است که با استفاده از کد ملی و کد ثنای شخص قابل‌دسترسی می‌باشد. بر این اساس جهت استعلام و پی‌بردن به طلاق غیابی، می‌توان به این سامانه وارد شده و پس از واردکردن کد ملی، پرونده و حکم طلاق غیابی را پیگیری کرد. افرادی که از کد ثنا برخوردار نیستند، باید در ابتدا اقدام به دریافت این کد از طریق سامانه ابلاغ ثنا نمایند. پس از آن امکان استعلام طلاق غیابی از این سامانه وجود داشته و می‌توان به‌حکم صادر شده برای طلاق پی برد.

طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول می‌کشد؟

 جمع‌بندی

طلاق غیابی یکی از انواع طلاق است که در غیاب یکی از زوجین صورت می‌گیرد. این طلاق هم از طرف زن و هم از طرف مرد قابل‌اجرا است که در هر یک از آنها نیاز به پرداخت هزینه متفاوتی می‌باشد. همان‌طور که اشاره کردیم، هزینه طلاق غیابی شامل هزینه‌های اخذ وکیل طلاق، هزینه دادرسی، هزینه داوری، هزینه مشاوره و هزینه ثبت طلاق است. این هزینه‌ها باید توسط شخصی که خواهان طلاق است پرداخت گردد. برای مثال اگر طلاق غیابی از طرف زن باشد، زن باید این هزینه‌ها را به همراه هزینه‌های دیگری چون هزینه تست بارداری و معاینه پزشکی پرداخت نماید.

پیام بگذارید