گروه وکلای کارنگروه وکلای کارنگروه وکلای کارن

وکیل کیفری

وکیل کیفری کیست؟

وکیل کیفری به شخصی گفته می‌شود که در حوزه حقوق اشخاص فعالیت می‌کند. این وکیل همچون دیگر وکلا، وظیفه دفاع از موکل خود را بر عهده دارد و برای همین به وکیل مدافع نیز شناخته می‌شود. وکیل مدافع از شخص مظنون یا متهم در دادسرا دفاع کرده و از حقوق آنها محافظت می‌نماید. بیشتر وکلای کیفری، تنها بر روی پرونده‌های کیفری کار می‌کنند و هرگز در زمینه‌های حقوقی دیگر وارد نمی‌شوند. چیزی که باعث تمایز وکیل کیفری با وکلای حوزه‌های دیگر می‌شود، این است که این وکلا باید علاوه بر حقوق و تکالیف قانونی، از تیزبینی و نکته‌سنجی زیادی برخوردار باشند. تیزبینی و دقت وکیل کیفری باعث می‌شود تا در لحظات حساسی چون شهادت شهود یا تناقضات در کلام متهم، مسیر پرونده را تغییر داده و آن را به نفع موکل خود پیش ببرد.

وظایف اصلی وکیل کیفری

وکیل کیفری وظایف زیادی دارد که یکی از آنها، تهیه دعوی است. این وکیل باید مطالبات موکل خود را با شکوائیه تنظیم کرده و ارائه دهد. همچنین تهیه دفاعیه نیز از وظایف وکیل کیفری بوده و بر عهده او می‌باشد. از دیگر نقش‌های وکیل کیفری، می‌توان به حضور مؤثر در هنگام بازجویی و دادرسی اشاره کرد. براین‌اساس وکیل باید از عناصری که باعث کاهش جرم متهم می‌شود استفاده کرده و آنها را همراه با مدارک مستند به دادگاه ارائه دهد. مواردی چون قتل عمد و غیرعمد، سرقت، زورگیری، غارت و… از جمله مواردی هستند که وکلای کیفری اجازه ورود در آنها را دارند.

ویژگی‌های وکیل کیفری

وکیل کیفری باید از تحصیلات آکادمیک در زمینه وکالت امور جزایی و کیفری برخوردار باشد. همچنین این شخص باید علم و تجربه کاری کافی داشته باشد و در رسیدگی به پرونده‌ها بسیار حاذق و ماهر عمل نماید. وکیل کیفری باید با کلیه ضوابط دادگاه‌ها، دادسراها و محاکم کیفری آشنایی داشته باشد و بتواند در این موارد به متهم خود کمک نماید. علاوه بر این، شخص وکیل باید کلیه قوانین دعاوی کیفری را بشناسد. مواردی چون آیین دادرسی کیفری، قانون مجازات اسلامی، قانون مبارزه با قاچاق و مواد مخدر از این موارد هستند. علاوه بر موارد ذکر شده، شخص وکیل کیفری باید از ظرفیت روحی و روانی بالایی برخوردار باشد تا بتواند در سختی‌ها و خشونت‌های پرونده‌های کیفری واکنش خوبی نشان دهد.

مزایای داشتن وکیل کیفری

استفاده از وکیل کیفری مزایای زیادی دارد. این شخص با حضور در دادگاه و دادسرا، موضوع شکایت از متهم خود را بررسی کرده و می‌تواند دررابطه‌با آن درخواست تجدیدنظر نماید. همچنین داشتن وکیل کیفری علاوه بر دفاع بهتر از متهم، در نحوه طرح شکایت، زمان طرح شکایت، نوع شکایت و ضمانت‌های آن مؤثر است. بسیاری از افراد از حقوق و مسائل مربوطه اطلاعی ندارند و نمی‌دانند چگونه طرح شکایت را تنظیم و ارائه دهند. وکیل کیفری با بررسی ابعاد پرونده، بهترین تصمیم را در این موارد گرفته و به موکل خود کمک زیادی می‌نماید. یک نکته مهم که دراین‌رابطه وجود دارد این است که پرونده کیفری تنها یک‌بار امکان مطرح‌کردن دارد و طرح مجدد آن میسر نیست. برای همین داشتن وکیل کیفری حاذق باعث می‌شود تا در بهترین زمان، بهترین شکوائیه تنظیم شده و رسیدگی به امور آغاز شود.

بهترین وکیل کیفری

بهترین وکیل کیفری

بهترین وکیل کیفری شخصی است که با صداقت، تخصص و مهارت خود به فرد موکل یا همان متهم پرونده کمک نماید. این شخص باید کلیه اطلاعات و نکات مهم پرونده را برای قاضی بیان کرده و در جهت احقاق حق موکل خود تلاش نماید. وکیل کیفری باید در کلیه جلسات دادرسی حضور داشته باشد و روند پرونده را پیگیری نماید. همچنین پس از پایان هر جلسه، نتیجه آن را در اختیار موکل خود قرار دهد. برای همین لازم است اشخاص پرونده خود را به وکلایی بسپارند که از توانایی، تخصص و تجربه کافی در مسائل حقوقی و کیفری برخوردار باشد.

وکیل کیفری رایگان

بسیاری از افراد به دلیل شرایط بد اقتصادی، به دنبال وکیل کیفری رایگان هستند. یکی از اداراتی که در سال 1316 در ایران تاسیس شد، اداره معاضدت کانون وکلا دادگستری است که زیر مجموعه کانون وکلا می‌باشد. هدف از راه‌اندازی این مجموعه، کمک به افراد بی‌بضاعت و کم درآمدی بوده که توانایی پرداخت حق‌الزحمه وکیل کیفری را نداشتند. برای همین افرادی که از شرایط مالی خوبی برخوردار نیستند، می‌توانند به این اداره مراجعه کرده و از خدمات وکیل کیفری رایگان بهره ببرند.

بهترین وکیل کیفری تهران

بدون شک در هر شهری می‌توان با کمی پرس‌وجو و بررسی سوابق، بهترین وکیل کیفری را پیدا کرد. اما ازآنجایی‌که در شهرهای شلوغی چون تهران مؤسسات و دفاتر وکالت زیادی در حال تأسیس هستند، پیداکردن بهترین وکیل کیفری در تهران کمی مشکل است. برای همین باید در این مورد دقت زیادی کرده و ترجیحاً به سراغ افراد شناخته‌شده‌تر و یا دفاتر وکالت معتبر رفت. مؤسسات و دفاتر وکالت به افراد کمک می‌کنند تا بهترین وکیل کیفری را انتخاب کرده و برای پیگیری امور خود به آنها مراجعه نمایند. برخی از این مؤسسات علاوه بر خدمات حضوری، خدمات اینترنتی را نیز برای مراجعان خود در نظر می‌گیرند تا افرادی که شرایط مراجعه حضوری را ندارند، بتوانند از آن بهره ببرند.

حوزه‌های فعالیت وکیل کیفری

حوزه‌های فعالیت وکیل کیفری

تا به اینجا متوجه شدیم که وکیل کیفری در زمینه امور جزایی فعالیت دارد. امور جزایی بسیار گسترده هستند و برای اطلاع از آنها باید به قانون مجازات اسلامی که قانون جزایی مادر است، مراجعه کرد. در قانون مجازات اسلامی، کلیه جرایم و مجازات‌های کیفری مشخص شده و تمامی امور جزایی به تفکیک بیان شده است. به‌طوری‌که از قانون عدم ثبت ازدواج تا قوانین مربوط به قتل و جرم‌های سیاسی را می‌توان در آن پیدا کرد. حوزه‌های فعالیت وکیل کیفری نیز مربوط به همین موارد است و شامل اموری چون مصرف مشروبات الکلی، موارد مربوط به دیه، ضرب و شتم، کلاهبرداری، سرقت، تهدید، تخریب اموال، خیانت‌درامانت، جعل و غیره می‌شود. هر کدام از این جرایم، مجازات‌های خاص خود را دارند که شخص وکیل کیفری باید با تمام آنها آشنایی داشته باشد.

تفاوت وکیل کیفری و وکیل حقوقی

وکلا عموماً به دودسته وکیل کیفری و وکیل حقوقی تقسیم می‌شوند. تفاوت این وکلا مربوط به حوزه فعالیت، دادگاه صالح و تشریفات رسیدگی است. حوزه فعالیت وکیل حقوقی متخصص، در دعاوی حقوقی همچون دعاوی خسارات مالی است. اما وکیل کیفری در امور جزایی و کیفری فعالیت می‌کند. همچنین دادگاه صلاح این وکلا با هم فرق داشته و هر وکیلی باید به دادگاه خاصی مراجعه نماید. به این صورت که وکیل حقوقی باید به دادگاه حقوقی و وکیل کیفری به مراجع کیفری مانند دادگاه کیفری یک، دو و غیره مراجعه نماید. دررابطه‌با تشریفات رسیدگی هم خوب است بدانید که وکلای حقوقی از نظر تشریفات رسیدگی، تابع قانون آیین دادرسی مدنی هستند. وکلای کیفری نیز تابع قانون آیین دادرسی کیفری می‌باشند. این موارد جزو مهم‌ترین تفاوت‌های وکیل کیفری و وکیل حقوقی می‌باشد.

هزینه وکیل کیفری

هزینه وکیل کیفری بسته به نوع جرم ارتکابی متفاوت است. برای همین نمی‌توان برای تمام جرایم کیفری، یک حق‌الوکاله ثابت را در نظر گرفت. هر جرمی در دسته خاصی از جرایم قرار دارد و مطابق با آن دسته، مجازات را از خفیف تا شدید در نظر می‌گیرند. براین‌اساس وکلایی که وکالت جرایم خفیف را در نظر می‌گیرند، حق‌الوکاله‌شان از جرایم شدیدتر پایین‌تر می‌باشد. تعرفه‌ای که برای این کار در نظر گرفته می‌شود، باید یک تعرفه قانونی باشد و خارج از عرف نباشد. خوب است بدانید تعرفه قانونی حق‌الوکاله وکیل کیفری، بر اساس دادگاه کیفری مشخص می‌شود.

  • هزینه وکیل کیفری، دادگاه کیفری یک

دادگاه کیفری یک، دادگاهی است که در آن به جرایم کیفری که مجازات سنگینی دارند رسیدگی می‌شود. جرایمی که مجازاتشان اعدام، حبس ابد، قطع عضو، جرایم سیاسی و موارد این‌چنینی باشد، در این دادگاه رسیدگی می‌شوند. از میان این جرایم، جرایمی که مجازاتشان قصاص نفس و حبس ابد است، جزو سنگین‌ترین مجازات‌ها هستند. برای همین هزینه وکیل کیفری برای این جرایم، بیشتر از سایر مجازات‌های جزایی است.

  • هزینه وکیل کیفری، دادگاه کیفری دو

دادگاه کیفری دو، رسیدگی به جرایمی چون سرقت حدی، زنا، قذف، جرایم غیرعمد و غیره را بر عهده دارد. این جرایم نسبت به جرایم دادگاه کیفری یک، سبک‌تر هستند. برای همین هزینه وکلای کیفری این جرایم، پایین‌تر از موارد قبلی می‌باشد.

سوابق وکیل کیفری

سوابق وکیل کیفری

برای انتخاب بهترین وکیل کیفری بهتر است به سوابق او توجه داشته باشید. پیش از عقد وکالت با وکیل کیفری موردنظر خود، سابقه وکالت او را مورد بررسی قرار دهید و راجع به پرونده‌های پیشین و نتایج آنها تحقیق نمایید. همچنین به مدارک، میزان تحصیلات و صحت آنها توجه داشته و آنها را مدنظر قرار دهید. سوابق وکیل کیفری مسئله مهمی هستند و در رسیدن به نتیجه بهتر، مؤثر می‌باشد.

مشاوره با وکیل کیفری

مشاوره با وکیل کیفری مزایای زیادی دارد. ازآنجایی‌که مسائل و جرایم دارای پیچیدگی و حساسیت زیادی هستند، بدون استفاده از وکیل کیفری نمی‌توان به نتیجه ایده‌آلی در این زمینه دست پیدا کرد. برای همین نیاز است تا با یک وکیل کیفری متخصص و متبحر مشاوره کرده تا بتوان پرونده را در مسیر بهتری سوق داد. امروزه برخی از دفاتر وکالت، امکان مشاوره با وکیل کیفری را به‌صورت حضوری، تلفنی و آنلاین فراهم کرده‌اند. برای همین افرادی که شرایط مراجعه حضوری را ندارند، می‌توانند از خدمات غیرحضوری نظیر تماس تلفنی یا مکاتبات آنلاین بهره ببرند.