وکیل حقوقی کیست؟
دعاوی در مراجع قضایی به دودسته کیفری و حقوقی تقسیم میشوند. دعاوی حقوقی جزو دعاوی هستند که به حقوق افراد اشاره دارد و ناشی از نقض حقوق آنها است. افرادی که برای احقاق حق خود دررابطهبا این دعاوی اقدام به گرفتن وکیل میکنند، باید به سراغ وکیل حقوقی بروند. در واقع وکیل حقوقی فردی است که بهعنوان نماینده یک شخص حقیقی یا حقوقی انتخاب شده و در مراجع قضایی و غیرقضایی اقدام به فعالیت مینماید. کاری که وکیل حقوقی انجام میدهد این است که از حق موکل خود دفاع کرده و در جهت احقاق حق او تلاش نماید. در دعاوی حقوقی هدف جرم و مجازات نیست؛ بلکه هدف این است که خسارات وارد شده به شخص موکل جبران شود. این دعاوی به دودسته مرتبط با اموال و مرتبط با اشخاص تقسیم میشوند. دسته مربوط به اموال، شامل مواردی چون مالکیت و قراردادها و دسته مربوط به اشخاص، شامل امور شخصی و حسبی میشود. مواردی چون طلاق، ازدواج، ارث و تابعیت در دسته دعاوی حقوقی مربوط به اشخاص قرار دارند.
ویژگیهای وکیل حقوقی
وکیل حقوقی باید در کنار وظایفی که دارد، نقش مشاور را نیز برای موکل خود ایفا کند. بسیاری از افراد به دلیل عدم آگاهی کامل از قوانین و مقررات وضع شده، نیاز به مشورت و مشاوره قبل از انجام هر کاری دارند. این افراد میتوانند با وکیل حقوقی مشورت کرده و به بهترین تصمیم دررابطهبا دعاوی خود برسند. علاوه بر این، فرد وکیل حقوقی باید ویژگیها و خصوصیات اخلاقی خاصی داشته باشد. از ویژگیهای وکیل حقوقی میتوان به تسلط کامل به تمام امور حقوقی، توانایی در تصمیمگیریهای صحیح و سریع، قدرت تحلیل بالا، صداقت و امانتداری، سخنوری صحیح، مهارت در نوشتن متون حقوقی، مهارت در متقاعدکردن دیگران، رعایت عدل و انصاف اشاره کرد. فرد وکیل حقوقی باید بهگونهای از حق موکل خود دفاع نماید که گویی از حق خود دفاع میکند. این شخص باید حقوق موکل خود را بشناسد و تمام تلاشش را برای کسب بهترین نتیجه به کار گیرد.
وکیل حقوقی آنلاین
وکیل حقوقی آنلاین به شخصی گفته میشود که با موکل خود بهصورت آنلاین در ارتباط است. افرادی که شرایط مراجعه حضوری نزد وکیل حقوقی را ندارند، میتوانند از خدمات وکیل حقوقی آنلاین استفاده نمایند. مزیت وکیل آنلاین این است که در هر ساعتی از شبانهروز میتوان از خدمات آن برخوردار شد. معمولاً ارتباط با وکیل حقوقی آنلاین از طریق شبکههای اجتماعی صورت میگیرد. افراد میتوانند از طریق این شبکهها، بهصورت صوتی و یا حتی تصویری با وکیل حقوقی صحبت نمایند. استفاده از وکیل حقوقی آنلاین و مشاوره با او مزیتهای زیادی دارد. مهمترین مزیت مشاوره با وکیل حقوقی آنلاین، دسترسی در کوتاهترین زمان، صرفهجویی در زمان، کاهش هزینهها، قابلیت ارسال مدارک به طور آنلاین و مشاهده میزان رضایت سایر افراد است.
وکیل حقوقی تهران
وکیل حقوقی از سوی موکل انتخاب شده و پس از آن مامور است تا به انجام امور حقوقی شخص موکل خود در تمام مراجع موردنیاز بپردازد. این شخص بهعنوان نماینده و مستشار موکل شناخته شده و حتی قادر است بدون حضور شخص موکل، در مراجع قضایی حضور پیدا کند. ازآنجاییکه تمام اقدامات از سوی وکیل متوجه موکل است، وظیفه وکیل حقوقی بسیار سنگین و مهم میباشد. گاهی اوقات عملکرد ضعیف وکیل باعث شده تا حق موکل سلب شده و حقوق او نادیده گرفته شود. برای همین نیاز است تا شخص وکیل اظهارات را بهدرستی بیان کرده و در مقام مدافع بهخوبی عمل نماید. اهمیت این موضوع باعث شده تا افراد در انتخاب و یافتن بهترین وکیل حقوقی حساس شوند. بااینحال اگر به دنبال وکیل حقوقی در تهران با عملکرد عالی هستید، بهتر است به سوابق او توجه داشته باشید و تنها به گفتهها توجه نکنید. بهترین وکیل حقوقی تهران شخصی است که تاثیرات چشمگیر و مثبتی در زندگی موکل خود داشته باشد.
وکیل حقوقی تضمینی
منظور از وکیل حقوقی تضمینی این است که فرد وکیل آنقدر از خدمات و حرفه خود مطمئن است که آن را برای افراد تضمین مینماید. بهکاربردن این واژه باعث میشود تا افراد به وکیل اعتماد کرده و به سوابق او توجهی نداشته باشند. خوب است بدانید قبول وکالت بهصورت تضمینی، از سوی دادسرای انتظامی کانون وکلای دادگستری کشور تخلف محسوب میشود. در صورتی هم که این موضوع اثبات شود، فرد وکیل خاطی محسوب شده و با مجازات روبرو خواهد شد؛ بنابراین اگر به دنبال بهترین وکیل حقوقی هستید، تنها بر روی سوابق و قابلاعتماد بودن او تمرکز داشته باشید و خود را درگیر کلمات و تبلیغات نکنید.
انواع وکیل حقوقی
- وکیل دادگستری: وکیلی که از تحصیلات عالیه در زمینه فقه و حقوق برخوردار باشد و در آزمون وکلای دادگستری به کسب رتبه بالا رسیده باشد را وکیل دادگستری میگویند. این وکلا پس از آنکه دوران کارآموزی خود را سپری کردند، پروانه کسب وکالت دریافت میکنند و آماده قبول پروندههای مختلف و ارائه خدمات به جامعه میشوند. لازم به ذکر است تمام وکلا وکیل رسمی دادگستری هستند.
- وکیل مدنی: وکیل مدنی شخصی است که برای پیشبرد امور حقوقی و اداری به اشخاص کمک مینماید. این شخص به همراه موکل خود، به دفاتر ثبتاسناد رسمی مراجعه کرده و وکالتنامه تنظیم مینماید. در این وکالتنامه مشخص میشود که شخص وکیل بهعنوان نماینده قانونی شخص موکل در امور مشخص شده انتخاب شده است.
- وکیل مع الواسطه: گاهی اوقات افراد به شخص وکیل نیاز دارند، اما بنا به دلایلی قادر به اختیارکردن وکیل نیستند. در این شرایط فردی بهعنوان واسط با وکیل مشورت کرده و امور قرارداد وکالتنامه را تنظیم مینماید. این شخص بهعنوان وکیل مع الواسطه شناخته میشود.
انواع وکیل حقوقی بر اساس نحوه انتخاب
برخی مواقع مردم بهخاطر شرایط مالی نامناسب قادر به اختیارکردن وکیل نیستند. بهموجب قانون دادرسی، تمام افرادی که مسائلی در امور قضایی دارند نیاز به داشتن وکیل هستند. در این راستا قوانینی مطرح شده است که تمام مردم بتوانند از این خدمات استفاده نمایند. برایناساس نوع وکیل انتخابی، به چند دسته تقسیم میشود:
- وکیل حقوقی انتخابی: منظور از وکیل حقوقی انتخابی این است که شخص بهصورت اختیاری وکیل موردنظرش را انتخاب میکند. این شخص با وکیل خود یک وکالتنامه تنظیم کرده و بهعنوان نماینده رسمی او انتخاب میشود.
- وکیل حقوقی تسخیری: درصورتیکه شخصی در محاکمات قضایی به دلیل بضاعت مالی نتواند وکیل اختیار کند، دادگاه برای او از وکلای دادگستری فردی را انتخاب کرده تا بهصورت رایگان از او دفاع نماید. به این شخص وکیل، وکیل تسخیری گفته میشود.
- وکیل حقوقی سازمانی: وکیل سازمانی در حوزه حمایت از کارمندان نیروهای مسلح و کارمندان دولتی ایفای نقش میکند. قانون در حمایت از این کارمندان، وکیل سازمانی را در اختیار آنها قرار داده تا در صورت مواجه با مشکل قضایی از او کمک بگیرند. هنگامی که کارمندان کشوری با مشکلی مواجه شوند، سازمان یا اداره محل خدمت باید وکلای متخصصی در اختیار او قرار داده تا حقوقش پایمال نشود.
- وکیل حقوقی معاضدتی: وکیلی که از سمت دادگستری و از میان وکلای دادگستری انتخاب شده تا بهرایگان وکالت شخصی را بر عهده بگیرد، وکیل حقوقی معاضدتی گفته میشود. تفاوت این وکیل با وکیل تسخیری این است که وکیل تسخیری بر روی امور کیفری تمرکز دارد. اما وکیل معاضدتی به امور مدنی میپردازد.
- وکیل حقوقی اتفاقی: وکیلی که در حوزه وکالت و حقوق تحصیلکرده اما آزمون وکالت و دوره کارآموزی را نگذرانده باشد، میتواند بهصورت اتفاقی در مسائل حقوقی خانواده و بستگان خود ورود کند. وکیل حقوقی اتفاقی باید برای این کار مجوزات لازم را کسب کرده و هزینههای مرسوم را پرداخت نماید.
- وکیل حقوقی ایثارگران: این دسته از وکلا برای دفاع از ایثارگران و بسیجیان در مسائل قضایی وارد میشوند. وکیل حقوقی ایثارگران، از دفاتر حمایت قضایی پروانه وکالت را دریافت کرده و وظیفه دارد به امور مربوط به ایثارگران بپردازد.
- وکیل حقوقی قوه قضاییه: وکیل حقوقی قوه قضاییه فردی است که موفق به کسب پروانه وکالت از مرکز کارشناسان قوه قضاییه شده است. این دسته از وکلا مهمترین نوع وکلا محسوب میشوند.
تعهدات وکیل حقوقی
تعهدات وکیل حقوقی نسبت به شخص موکل، در وکالت نامه تنظیم شده مشخص میشود. این وکالت نامهها در دفاتر اسناد رسمی صادر میشوند و کلیه حدود اختیارات وکیل را در آن مشخص مینمایند. شخص موکل میتواند اختیاراتی را برای وکیل خود مشخص کرده تا وکیل حقوقی طبق آن اقدام به فعالیت نماید. بنابراین تعهدات وکیل حقوقی نسبت به موکل، همان اختیاراتی است که موکل در اختیار او قرار داده است.
در مقابل نیز موکل، تعهداتی در برابر وکیل خود دارد. موکل باید مطابق با قرارداد وکالت نامه رفتار کرده و تمام حقالزحمه وکیل حقوقی را بپردازد. اما اگر وکیل کاری را که در خارج از اختیارات او بوده انجام دهد، موکل تعهدی نسبت به آن ندارد.